EMDR bij JanssenGestalt

Vanaf juni 2020 bieden wij behandeling met behulp van EMDR aan in onze praktijk JanssenGestalt in Breda. EMDR is een wetenschappelijk bewezen methode voor behandeling van klachten die te maken hebben met posttraumatische stress-stoornissen. Reacties na een heftige ervaring, zoals een ongeval, bedreiging met geweld, oorlogsdreiging, daadwerkelijke ervaring met geweld, na (seksueel) misbruik blijven vaak lang vast zitten in je hersenen.  Ook de gevolgen van Corona, de ervaringen die jij hebt met Corona en de angst die het virus en de lockdown met zich mee brengen kunnen in je hersenen vast blijven zitten, met als gevolg dat jij hiervan slecht slaapt, onrustig bent, vervelende herinneringen hebt, flashbacks hebt of wellicht droom jij hiervan of heb je nachtmerries. EMDR kan ook werkzaam zijn bij angst- en paniekklachten en bij slaapproblemen.

Met behulp van EMDR leiden wij jouw hersenen af terwijl jij denkt aan de vervelende gebeurtenissen. Je zult merken dat al vrij snel tijdens en na de behandeling het traumatische beeld vervaagt en uiteindelijk geen spanning meer bij jou oplevert.

In dit filmpje krijg je een beeld van de werking van EMDR.

EMDR is een wetenschappelijk bewezen methode. EMDR kan als behandeling worden geïntegreerd met ondersteunende gesprekken. Ook is het mogelijk dat jij alleen voor EMDR behandeling naar de praktijk in Breda komt.

Wil jij alvast meer informatie? Neem dan gerust contact op met Marco Schijf. Hij is degene die de EMDR-behandeling aanbiedt.