Psychosociale therapie en maatschappelijk werk

Kom weer in balans met jezelf en je omgeving

En lees hoe psychosociale therapie je daarbij kan helpen. Stel je jezelf eens voor over een tijdje vanaf nu.

Hoe zie je jezelf dan? Als een zelfbewust persoon die tegen een stootje kan? Die zich bewust is van zijn of haar gevoelens en verlangens en daar ook effectief naar handelt? Kortom, iemand die lekker in zijn vel zit?

Maar dan moet er nog wel wat gebeuren. Toch?

Hoe zou je jezelf nu omschrijven? Uit balans? Misschien voel je je somber. Of heb je veel stress of zelfs een burn-out. Het kan zijn dat je angstig bent of paniekaanvallen hebt. Voel je je onzeker? Over jezelf of over je relatie met anderen? Misschien pieker je vaak en heb je het idee dat je de controle over je leven even helemaal kwijt bent.

Herken je jezelf in één van de volgende uitspraken?

 • Ik voel me ‘uit balans’ en het lukt me al een tijdje niet om die balans terug te krijgen
 • Ik heb veel stress en ben bang dat ik een burn-out krijg als ik zo door ga
 • Ik ben erg onzeker en mis zelfvertrouwen
 • Ik heb het gevoel dat ik vast zit in mijn persoonlijke ontwikkeling en weet niet hoe ik dat weer vlot kan trekken
 • Ik heb een plots verlies te verwerken en weet niet hoe ik daarmee om moet gaan
 • Ik zou wel willen stoppen met piekeren en zelf de teugels over mijn leven weer in handen willen nemen.

In dat geval kan psychosociale therapie je helpen.

De naam zegt het al: het gaat over psychische en sociale aspecten in je leven. Over hoe je omgaat met jezelf en met anderen. De therapie kijkt naar je gedrag én je gevoelens. En brengt die twee zaken weer met elkaar in balans. Psychosociale therapie (of counseling als je dat liever zegt) is bedoeld voor mensen zoals jij. Die een gezonde geest hebben maar even een beetje begeleiding kunnen gebruiken om weer in balans te raken. Hoewel je dat nu misschien even niet zo ervaart, beschik je namelijk zelf over voldoende veerkracht om je problemen op te lossen. En de psychosociaal therapeut begeleidt je daar graag bij.

Ik ben Marco Schijf en ik ben zo’n psychosociaal therapeut.

Ik kijk met jou naar jouw behoeftes en verlangens. En naar de belemmeringen die jij ervaart om volgens jouw behoeftes en verlangens te leven. Samen onderzoeken we de patronen die jij hebt ontwikkeld in je gevoelens, je denken en je gedrag. Zijn deze patronen niet meer effectief voor jou dan zoeken we samen hoe we verandering kunnen realiseren. Ik ben een praktisch ingesteld mens en ik heb heel veel vertrouwen in jou. Uit jarenlange ervaring weet ik namelijk dat de meeste mensen over een groot oplossingsvermogen beschikken. Als het moet gebruik ik bij mijn begeleiding mijn verstand, als het nodig is mijn intuïtie en als het wenselijk is mijn gevoel. Lees hier maar eens hoe andere cliënten dat ervaren hebben.

Wat levert psychosociale therapie op?

Veel is mijn ervaring! Hieronder zie je een aantal resultaten waarvan ik zeker weet dat er ook een of meerdere op jou van toepassing zullen zijn.

Door psychosociale therapie:

 • Voel je je krachtiger. Vanuit deze kracht kun je weer keuzes maken en beslissingen nemen die voor jou goed zijn
 • Voel je je meer verbonden met jezelf en met anderen zoals je partner, vrienden, familie of collega’s
 • Verminderen de klachten die je nu hebt of verdwijnen ze zelfs helemaal
 • Leer je om beter je grenzen te bepalen in contact met anderen en je hier ook aan te houden.

Kortom, psychosociale therapie helpt je om weer een zelfbewust én zelfverzekerd mens te worden. Zoals je altijd al was of misschien nog wel een verbeterde versie daarvan.

JanssenGestalt in Breda is een kleine praktijk

Dat heeft voor jou een aantal voordelen:

 • Als je de praktijk belt, krijg je direct je therapeut aan de lijn
 • Je weet snel waar je aan toe bent
 • Vaak kun je al binnen een paar dagen starten met de therapie of counseling.

Ben ik wel de beste therapeut voor jou?

Om dat te ontdekken plannen we een eerste gesprek. In dit intake- en kennismakingsgesprek kijken we of er een ‘klik’ is. Jij moet er vertrouwen in hebben dat ik degene ben die jou kan begeleiden. Wil je al iets meer weten over mijn aanpak en overtuigingen? Lees dan dit eens. Als overigens blijkt dat ik niet de beste therapeut voor jou ben, verwijs ik je graag door. Ik werk samen met huisartsen, POH-GGZ, (GZ-)psychologen, een psychiater, een kindercoach en andere hulpverleners. Stuk voor stuk collega’s die goed zijn in hun vak.

En dan gaan we aan de slag!

Of eigenlijk ga jij aan de slag en begeleid ik je daarbij. We plannen een aantal afspraken. Daarbij zorgen we dat er voldoende ruimte is om de begeleiding te laten ‘landen’ maar houden we wel de vaart erin. Zodat jij snel ervaart dat het beter met je gaat.

Zet dus nu de eerste stap naar een zelfverzekerde, ontspannen jij

En maak een afspraak. Bel naar 06 – 21 56 39 54 of mail naar praktijk@janssengestalt.nl. Je bent meer dan welkom!

PS What’s in a name?

Als jij therapie een zwaar woord vindt en je lekkerder voelt bij de term counseling, begeleiding of coaching, gebruik die term dan gerust. Het gaat tenslotte om het resultaat!