Cliënten aan het woord

“De afgelopen jaren heb ik intensieve en minder intensieve periodes gesprekken gevoerd met de therapeut bij JanssenGestalt.. Dit waren zowel één-op-één gesprekken, maar daarnaast heb ik ook een periode duo-gesprekken gevoerd in het kader van relatietherapie met mijn toenmalige vriendin. In beide gevallen kon ik rekenen op een zeer professionele houding en een aanpak welke mij erg aansprak. Deze aanpak is gebaseerd op het eigen vermogen mo weer jezelf te worden, of dicht bij de persoon te komen, die je wilt zijn.

De reden waarom ik JanssenGestalt opgezocht heb is, dat ik worstelde met de ziekte van mijn toenmalige partner, mijn eigen identiteit kwijt was, en met regelmaat kampte met angst- en paniekaanvallen. Al deze punten zijn momenteel op een niveau dat de kwaliteit van mijn leven aanzienlijk in positieve zin is geëvalueerd. Er is voor mij nog steeds werk aan de winkel maar ik ben met behulp van de therapeut van JanssenGestalt een veel gelukkiger mens geworden. Bedankt!”

– Anoniem


“Ik zat een tijdje met mezelf in de knoop … Ik geloof in God, maar wist geen goede uitweg te vinden om dit te kunnen plaatsen. Ook mijn ziektes die ik onder de leden had, waren zwaar en lastig geweest en het werd tijd om dit goed op een goede manier te verwerken.

Een goede vriend had mij gewezen op de therapie van JanssenGestalt. En kon snel en makkelijk bij hem terecht voor een aantal gesprekken. Het grootste probleem was, dat ik mij steeds keer op keer op de achtergrond zette en iedereen wel accepteerde en lief had (ook vanuit mijn geloof in Jezus), maar ik geen goede zelfacceptatie voelde. Dit was belangrijk om hier mee inzicht over te krijgen en de therapeut kwam al bij het eerste gesprek precies tot de kern. Hierdoor ging alles in een stroomversnelling en voel ik mij meer en meer verbonden met de liefde in mezelf en naar God toe.

Ik ben dankbaar dat ik zo snel terecht kon voor therapie en blij dat de therapeut bij JanssenGestalt zoveel kennis bij zich had, mij te brengen waar ik moest zijn, namelijk bij mezelf en de liefde die ik in mij draag als mens. Voor mezelf en de ander!!”

– Jeroen


“Op aandringen van mijn mesoloog heb ik contact gezocht met JanssenGestalt voor EMDR en traumaverwerking. Ik voelde me als een spin die gevangen zat in haar eigen web en kon daar op eigen kracht niet meer uitkomen. Zelf zou ik nooit voor een man gekozen hebben. Niet vanwege een trauma maar vanwege het gevoel dat een man mij nooit voor 100% zou kunnen begrijpen. Ook had ik zo mijn twijfels of EMDR mij zou kunnen helpen; ik had namelijk al het één en ander geprobeerd en was therapiemoe. Al tijdens de eerste sessie voelde het heel veilig en vertrouwd bij JanssenGestalt. Zozeer dat ik samen met de therapeut tijdens die sessie al mijn pijnpunten en trauma’s in kaart hebben kunnen brengen. Vervolgens hebben we 6 sessies besteedom via EMDR deze trauma’s te verwerken. Dat was soms ontzettend heftig maar onder begeleiding van de therapeut durfde ik het aan. Na zo’n sessie was ik vaak erg moe maar voelde ik ook opluchting. Om de ‘vinger aan de pols’ te houden, ben ik na de EMDR nog 2 keer bij JanssenGestalt op gesprek geweest. Daarna had ik het gevoel dat ik het leven weer zonder zijn hulp aankon. Ik voel me nu sterker dan ooit en kijk op een neutrale manier naar de trauma’s die ik had.

Het voelt weer als leven in plaats van overleven.”

– Janny


“In onze relatie was sprake van steeds terugkerende discussies m.b.t. hetzelfde onderwerp. Moeilijk voor beiden, op een andere manier. Mede doordat de therapeut ons wees op het patroon wat ontstaan was, zijn we er op een andere manier naar gaan kijken.

De gesprekken die we gehad hebben, waren vaak vrij heftig en emotioneel. Door de aanwezigheid van een professionele hulpverlener zoals bij JanssenGestalt verloopt zo’n gesprek heel anders, dan wanneer je vervalt in een bekend patroon. De therapeut stuurt het gesprek en stimuleert je na te denken over je manier van reageren. Dit helpt het inzicht in jezelf te vergroten. De relatietherapie heeft ons goed gedaan en we zijn blij, dat we hiertoe besloten hebben.”

– Anoniem


“Ik ben bij JanssenGestalt terecht gekomen via een kennis. Via de psychiater heb ik overleg gepleegd of EMDR kwaad kon voor me in verband met een eerdere psychose. Dit bleek geen kwaad te kunnen. Ik ben twee jaar gestalkt en had een heel ander leven gekregen. Door EMDR heb ik mijn leven weer terug. Nagenoeg geen bijwerkingen gehad, alleen veel dromen en moeheid. Ik ben blij dat ik de behandeling heb ondergaan en ben de therapeut van JanssenGestalt zeer dankbaar.

Ik kan het een ieder aanraden, wat ik dan ook doe.”

– Anja


“Ik heb de gesprekken met Marco als zeer prettig ervaren. Ik heb hem ervaren als een goede luisteraar die vervolgens met analyses en tips in woord en geschrift mij op een andere manier heeft leren kijken naar situaties waar ik op dat moment geen raad wist. Ik heb erg veel aan de gesprekken gehad en kan het zeker iedereen aanraden als je er even niet uitkomt, met iemand te gaan praten!”

– Anoniem


“Ik ben ongeveer een half jaar in therapie geweest bij JanssenGestalt. Tijdens deze gesprekken kon ik mijn hart luchten en vond ik het fijn dat er iemand was die naar mij luisterde. Door de feedback en de oefeningen die ik heb meegekregen liet de therapeut mij de positievere kant van het leven zien maar ook is er meer zekerheid bij mezelf gekomen.
Ik heb stappen genomen in m’n leven die ik zonder deze therapie niet zou overwegen.
Een jaar geleden had ik zeker niet gedacht me zo te voelen!
Het voelt voor mij alsof ik een nieuwe start gemaakt heb; begonnen ben bij een nieuw begin.
Er zullen altijd tegenslagen zijn in het leven maar door de vele handgrepen die ik mee heb gekregen tijdens deze therapie hoop ik hier in de toekomst beter mee te kunnen omgaan.”

– Amber, 18 jaar


“De therapeut bij JanssenGestalt verstond de kunst om mij echt aan het woord te laten, en bezat het vermogen om met mij mee te bewegen. Die kunst en dat vermogen kwamen tot uitdrukking in het zonder enige (voor)oordeel accepteren en soms overnemen van mijn taalgebruik, ook als dat heftig, grof of anderszins non-conform was. Daardoor voelde ik me vrij en veilig om te zeggen wat in de diepten van mijn hart en de krochten van mijn geest stinkend lag te rotten, met name tijdens de EMDR-sessie. Toch praatte de therapeut mij niet naar de mond. Integendeel, hij confronteerde mij – mild en empathisch maar tegelijkertijd helder en kordaat – met zaken waarmee ik moest afrekenen. Het heeft mij – en daardoor ook mijn geliefde, en mijn zoon – veel goeds gebracht.”

– Anoniem


“Ik ben ongeveer een jaar in behandeling geweest bij JanssenGestalt. In het begin heeft hij een behandelplan gemaakt dat zeer goed mijn situatie van destijds beschreef. Inmiddels heb ik gelukkig diverse positieve veranderingen door gemaakt en heb het gevoel diverse stappen te hebben gemaakt. De therapeut heeft altijd goed tot mij weten door te dringen met gelukkig voor mij het gewenste effect. Ik ben er nog niet, maar heb wel voldoende mee gekregen om zelfstandig verder te gaan. Hierbij is het een prettig idee dat de therapeut heeft aangegeven dat ik altijd weer bij hem tercht kan komen, mocht dit nodig zijn.”

– Gijs


“Tijdens de eerste paar gesprekken hebben we gekeken naar wat er met mij aan de hand was en waar de crux voor mij lag. De therapeut heeft met zijn geduld ervoor gezorgd dat ik mijn gevoelens kon bespreken. Na deze gesprekken zijn we gestart met de EMDR. Ik vond dit erg heftig. Ik voelde dat ik erg diep ging, dat er tijdens de sessies veel gebeurde en dat er veel los kwam. Na de EMDR kon ik verbanden zien tussen mijn ervaringen in mijn jeugd en wat er nu in mijn volwassen leven en mijn  werk gebeurt. Als de vervelende gevoelens nu optreden, weet ik wat ik daarmee kan doen.

De therapeut bij JanssenGestalt heeft mij handvaten geboden voor de rest van mijn leven. Ik heb het gevoel dat ik nu beter met bepaalde situaties om kan gaan. De therapeut was in staat om mijn gedachtenstroom te ordenen waardoor  ik weer overzicht kreeg. Hij wist tot mij door te dringen, zodat ik ook mijn gevoelens beter kon voelen en bespreken.”

– Ruud, 42 jaar


“De relatietherapie die wij gevolgd hebben bij JanssenGestalt kunnen wij gelukkig goed afsluiten. We zijn steeds met veel respect benaderd en we hebben beiden alle ruimte gekregen om te groeien.

Met zijn aanpak vanuit de EFT hebben we geleerd om echt naar elkaar te luisteren. En hoe simpel dat ook klinkt; we dachten dat we beter wisten wie de ander was en maakten daar zelfs ruzie mee. Nu hebben we elkaar weer echt ontmoet en zijn we weer blij samen te zijn. Zonder de deskundige begeleiding van de therapeut was ons dit niet gelukt.”

– Anoniem


“Hallo, ik ben Marith.
Mijn vader heeft een zwaar ongeluk gehad. Ik heb het daar heel zwaar mee gehad, omdat ik alles heb gezien, en mijn hele familie ook. Mijn vader is lang van huis geweest. Dat vond ik heel moeilijk. Ik ben toen via mama bij JanssenGestalt gekomen en hij heeft mij heel goed geholpen en was heel erg lief. Ik ben 4 keer bij hem geweest en heb nu nergens meer last van.
We zijn terug gegaan naar Turkije waar papa het ongeluk heeft gehad. Het was nu wel een hele fijne vakantie en ik heb het nu een plekje gegeven.
Bedankt meneer. Ik ben heel blij dat u mij zo goed hebt geholpen.

– Liefs, Marith.”


“Na bijna 19 jaar huwelijk bemerkten wij, dat we steeds meer van elkaar verwijderd raakten. We hadden het druk met ons gezin, de kinderen, het huishouden, ons werk en onze hobbies. Daar waar de ene partij toch regelmatig probeerde tijd te maken om met elkaar te praten of samen iets te ondernemen en ook aan gaf dit belangrijk of leuk te vinden, gaf de andere partij aan daar weinig behoefte aan te hebben. Dit resulteerde erin dat de tijd, aandacht en het luisterende oor, wat je normaliter in een goede relatie aan elkaar besteed en bij elkaar zoekt, besteed en gevonden werd buiten de relatie.

Op een normale manier communiceren met elkaar lukte nauwelijks meer en als er al een gesprek plaatsvond, eindigde dit negen van de tien keer in heftige woordenwisselingen. Dit leverde zoveel negatieve spanning in onze relatie op, dat medio 2014 ‘de bom barstte’.

Hierna hebben we met elkaar gesproken en waren beiden van mening dat we nog steeds heel veel van elkaar hielden, ook met elkaar verder wilden, maar dat we wel hulp nodig hadden om onze relatie weer op de rails te krijgen. We hadden niet de tools om dat zelf te doen.

Van anderen hoorden wij toen van de relatietherapie EFT. Na een zoektocht op het internet kwamen we bij JanssenGestalt in Breda uit.

We hebben eind augustus 2014 een EFT-cursus gedaan in Rijsbergen. Deze cursus is het mooiste en beste cadeau dat wij ons zelf, elkaar en onze relatie hadden kunnen geven in deze fase van ons huwelijk.

Wij vonden deze cursus zeer professioneel en vol overgave gegeven door de trainers, waarbij ook aandacht was voor persoonlijke emoties. Het was aan je zelf wat je wel en niet kwijt wilde in de cursus, over de relatieproblemen of persoonlijke aspecten. Tijdens de cursus werden we goed voorbereid op elk van de zeven gesprekken die je samen ging uitvoeren.

Concluderend kunnen wij zeggen dat deze cursus de redding is geweest voor onze relatie. Daarbij heeft het onze relatie verdiept en verstevigd, zijn wij veel dichter bij elkaar gekomen en is er nu sprake van veiligheid binnen onze relatie. En ons grote struikelblok, de moeizame communicatie met elkaar, heeft plaats gemaakt voor diepgaande gesprekken en luisteren naar elkaar.

De duivelse dialoog hebben wij leren herkennen en wij weten hoe we met elkaar kunnen communiceren, zonder daar in terecht te komen. Dat hadden wij zonder deze cursus nooit voor elkaar gekregen.

Naast deze EFT-cursus heeft éen van ons beiden ook nog enkele individuele gesprekken met en EMDR-behandelingen.

Wij zijn de trainers enorm dankbaar voor de positieve bijdrage die zij geleverd hebben aan onze relatie. Zonder deze hulp, hadden wij het samen waarschijnlijk niet gered. De nadruk in onze relatie ligt weer op SAMEN. Er is nog steeds ruimte voor onze persoonlijke hobbies en contacten, maar de prioriteit ligt nu bij ons samen en ons gezin. En dat voelt enorm goed!!!!

– Jan en Ingrid.”


Ik werd doorverwezen naar JanssenGestalt voor EMDR door mijn eigen therapeute vanwege de deskundigheid van de therapeut en zijn ervaring met EMDR. Dat schepte bij mij al direct bepaalde verwachtingen. Ik had verder nog geen idee van hoe EMDR eruit zou zien.

De therapeut gaf hier direct duidelijk aan wat ik kon verwachten. Een proces waarbij prikkels uit het verleden (in mijn geval) subtiel verwerkt werden. Het was voor mij lastig om me daar heel concreet wat bij voor te stellen, maar nu achteraf klopt dat plaatje.

Ongeveer drie maanden lang ben ik om de twee weken langs geweest voor een sessie. Het kostte me meer energie dan ik verwacht had. Voornamelijk omdat het mijn slaappatroon aantastte en ik merkte dat ik ‘s avonds erg veel verwerkte.

Nu voel ik me voornamelijk “stabieler”. Ik merk dat dingen die ik eerst als heel vervelend ervoer nu minder heftig ervaar. Ook heb ik het idee dat ik minder kritisch naar mezelf ben.

De therapeut is in dit gehele proces altijd heel vriendelijk, warm en open geweest. Wanneer ik vroeg om duidelijk kaders kreeg ik deze altijd aangereikt. Ook had ik het idee dat hij duidelijke sturing gaf aan waar we stonden en waar we heen gingen. Al vrij snel had ik het idee dat ik de therapeut kon vertrouwen en dat heeft mij in mijn proces goed geholpen.


“Bij mij was het allerbelangrijkste, wat mij thuis niet goed lukte, bij de emotie te komen. Dit lukte de therapeut bij JanssenGestalt keer op keer bijna direct. Uiteindelijk was het aan mij om knopen door te hakken in zaken die niet meer voor mij werkten thuis. Het inzicht hierin is losgekomen tijdens de therapie. Wat ik ook bijzonder vond (dit was gestalttherapie?) is het verplaatsen in het gevoel van een ander (In stoel plaatsnemen en observeren). Dit heeft mij tot op heden een nieuwe blik gebracht en pas ik nog wel eens toe op situaties. De runningtherapie was vooral heerlijk om te doen, jammer dat mijn kramp daar roet in gooide. Top!”


“We zijn een al 23 jaar getrouwd koppel met twee pubers.  Door drukte van ons gezin en beider banen, verliep onze relatie niet meer zo soepel als wij eigenlijk allebei wenste. Hierdoor konden we geen begrip en enthousiasme meer voor elkaar opbrengen en hadden we steeds meer discussies en onenigheid.

Via de huisarts zijn we bij JanssenGestalt terecht gekomen. Verbazend genoeg heeft hij ons in maar 6 sessies laten inzien dat wij steeds in een bepaald patroon terecht kwamen. Vervolgens hebben we geleerd dit patroon tijdig te signaleren en het te doorbreken. Ons huwelijk is weer stukken plezieriger en willen we werken aan de nog een hele mooie tijd samen.”


Er is weer rust gekomen in onze relatie, we hebben veel meer begrip en respect voor elkaar gekregen. We hebben vertrouwen in elkaar en in onze relatie en blijven met veel plezier samen. Marco heeft ons zonder oordelen onszelf laten zijn, hij had aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling, hij heeft met een feilloos gevoel voor het juiste moment ons geholpen met inzichten ontwikkelen in patronen waar we in vast liepen. Met hulp van zijn deskundigheid konden we leren daar op een andere manier mee om te gaan. Daarvoor gebruikte Marco allerlei technieken die hij deskundig en liefdevol vorm gaf. Voor aanvang van de therapie hadden we geen beeld meer van hoe we samen verder konden, nu ervaren we allebei onze relatie als heel waardevol.