Homoseksualiteit en biseksualiteit in heteroseksuele relaties

Heb je een heteroseksuele relatie, ben je getrouwd of woon je samen met een partner van het andere geslacht, en merk je biseksueel of homoseksuele gevoelens? Wat doe je met deze gevoelens? Vertel je het je partner? Je kinderen? Hoe reageren familie en vrienden? Vragen die ervoor kunnen zorgen dat je je rot voelt, dat je niet weet wat je met jezelf aan moet en die jou enorm bezig kunnen houden. Misschen ben je wel ten einde raad en weet je niet meer hoe je verder moet met je biseksuele of homoseksuele gevoelens. Bij JanssenGestalt in Breda kun je terecht voor vragen rondom biseksualiteit en homoseksualiteit in een heteroseksuele relatie.

 

Sommige mensen weten vrijwel hun hele leven dat ze biseksuele of homoseksuele gevoelens hebben, anderen ontdekken dat juist op latere leeftijd. Als je al langer weet dat je biseksueel of homoseksueel bent, is het vaak lastig om hiermee te leven. Je kunt je schamen voor je gevoelens, je weet niet wat je hiermee moet, of je bent in een omgeving groot gebracht, waarin je weet dat homoseksualiteit en biseksualiteit veroordeeld zouden worden. Er kunnen vele redenen zijn waarom je niet eerder met deze gevoelens aan de slag bent gegaan. En soms wist je ook niet dat je deze gevoelens had. Met name oudere mensen zijn in een wereld en omgeving groot gebracht waarin homoseksualiteit werd afgekeurd. Zij hebben de tijd mee gemaakt dat homoseksualiteit verboden was en dat homoseksualiteit werd beschouwd als een psychiatrische stoornis. Dat maakt helemaal dat het moeiijk is om je kenbaar te maken met deze gevoelens.

Veel mensen zijn heteroseksuele relaties aan gegaan en hebben kinderen gekregen. Misschien heb jij dat ook gedaan. Na verloop van tijd heb je misschien gemerkt dat jouw homoseksualiteit of biseksualiteit weer naar boven komt en weet je niet goed wat je daarmee aan moet of wilt. Homoseksualiteit in heteroseksuele relaties zorgt er vaak voor dat de wereld voor mensen behoorlijk door elkaar wordt geschud.

Homoseksualiteit en biseksualiteit in heteroseksuele relaties kun je binnen JanssenGestalt in Breda bespreken. Samen met jou, en eventueel samen met jouw partner, kijken we wat jouw of jullie wensen zijn en kijken we hoe je om kunt gaan met deze gevoelens. Misschien is het ook zo dat je twijfelt over de continuïteit van je relatie of overweeg je een echtscheiding nu je weet dat jij of jouw partner homoseksueel of biseksueel is. Bij JanssenGestalt in Breda kunnen we met jou meedenken en zo nodig adviseren.

Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen onze praktijk begeleiding te krijgen als blijkt dat één van de partners transgender is of transseksuele gevoelens heeft. JanssenGestalt Breda begeleidt mensen met vraagstukken op het gebied van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgender/transseksualiteit.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Je kunt ons telefonisch bereiken op nummer 06 21563954.