Relatietherapie

Krijg weer een fijne en gelijkwaardige relatie

Zelfs als je het even helemaal niet ziet zitten met je partner.

Je denkt dat je op een dieptepunt van je relatie bent aanbeland.

Of je wilt juist voorkomen dat je op dat dieptepunt terechtkomt. Je voelt je ontevreden, twijfelt aan je relatie of blijft hangen in ruzies en verwijten.

Je bent misschien bang dat je je partner zult verliezen. Je bent de ruzies beu en verlangt terug naar de tijd dat jullie nog harmonieus samenleefden. Je wilt je maatje terug maar hebt het gevoel dat de ander je niet begrijpt. Je vraagt je af of je met deze persoon en op deze manier wel samen oud wilt worden.

Je zou willen dat de negatieve vicieuze cirkel binnen jullie relatie doorbroken wordt. Je hebt toch niet voor niks ooit voor elkaar gekozen.

Mensen veranderen. Relaties dus ook.

Herken je één van de volgende gedachten:

 • Als mijn partner er nou eens vaker voor me was. Maar ja, we hebben het ook zo druk met ons werk, de kinderen, hobby’s, sociale verplichtingen. Tijd voor ons samen schiet er zo vaak bij in.
 • Als die ander er niet geweest was, dan zouden we het nog steeds goed gehad hebben samen. Toch?
 • Ik heb het gevoel dat we elkaar niet meer zo veel te vertellen hebben. Hoe krijgen we dat weer terug?
 • Ik denk weleens: ‘Is dit het nu? Zou er niet wat meer verdieping in onze relatie moeten zitten.’
 • Is het niet vreemd dat wij in de basis een prima relatie hebben, maar over dat ene punt altijd ruzie hebben?

Je snapt best dat een relatie niet vanzelf goed blijft. Maar dat ‘houden van’ soms hard werken is, word je steeds duidelijker.

Relatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben.

Je leeft een tijdje ongemerkt langs elkaar heen. Of je hebt een samengesteld gezin gevormd dat nog op elkaar ingespeeld moet raken. Of er is ruimte ontstaan voor een ander.

De terugweg naar een goede relatie begint met deze stap.

Laat me je geruststellen: iedere relatie kent zijn ups and downs. En relatieproblemen hoeven ook niet per se het einde van een relatie in te luiden. Heel vaak zien stellen tijdens relatietherapie namelijk weer wat ze zo in elkaar waardeerden. Of waarin ze elkaar zo goed aanvullen.

Ontdek via relatietherapie hoe je je relatie gezond kunt houden.

Ik help je om weer eens goed naar elkaar te luisteren. Niet alleen naar verwijten en frustraties maar vooral naar wat je van elkaar en van je relatie verwacht. Wat je wensen en behoeften binnen de relatie zijn. Wat is echt belangrijk voor jou? En wat verwacht je daarin van je partner? Hoe kun je de verbinding tussen jullie niet alleen herstellen maar zelfs verdiepen?

Wat levert relatietherapie je dan op?

 • Je leert ontdekken hoe je je eigen gevoelens en gedachten onbewust gebruikt om je relatie te beïnvloeden
 • Je gaat herkennen welke triggers er zijn om jullie negatieve patronen op te roepen en hoe je daar mee om moet gaan
 • Je leert goed luisteren naar je partner. Niet om weerwoord te kunnen geven in een discussie maar om echt te horen wat jouw partner wil
 • Je leert beter praten met je partner zodat je ook jouw verlangens en behoeften goed onder woorden kunt brengen
 • Je leert hoe je bestaande patronen kunt doorbreken
 • Er komt meer begrip en respect voor elkaar
 • Je gaat beter inzien dat jullie individuen zijn met verschillende karakters en overtuigingen.

Maar wat als het echt niet meer lukt?

Laten we reëel zijn: soms komen mensen echt niet meer tot elkaar. Omdat ze te verschillend zijn, omdat vertrouwen blijvend beschadigd is of om wat voor vervelende maar begrijpelijke reden dan ook. Zelfs dan kan relatietherapie helpen. Omdat er woede en verdriet is dat een plaats moet krijgen. Of omdat je voor de kinderen op een respectvolle manier met elkaar om wilt blijven gaan.

Ik kan me voorstellen dat je nog wat vragen hebt.

Hier lees je antwoorden op veelgestelde vragen over relatietherapie.

Aanmelden of meer informatie

Wil jij ook niet blijven hangen in negativiteit en je relatie weer gezond maken? Neem dan contact op. Je kunt bellen met 06-21 56 39 54 of mailen naar praktijk@janssengestalt.nl

Ook als je meer informatie wilt over relatietherapie, de intensieve relatietrajecten of het “Houd me Vast”-preventieprogramma, nodig ik je van harte uit om contact op te nemen.