Training voor paren

Als je het idee hebt dat de relatie niet zo is zoals je dat al eerder had bedacht, of als je de verbinding met je partner mist, of als je meer diepgang in je relatie wilt en je gaat uit van de gedachte dat je de relatie wilt voorzetten, dan is de relatiecursus ‘Houd me vast’ een interessante optie.

 

In het voorjaar van 2017 vindt de eerstvolgende training in of in de omgeving van Breda plaats.

 

Deze EFT-training is geschikt voor paren die ervaren dat hun relatie qua ontwikkeling stil staat, die merken dat hun relatie op een aantal punten verbeterd zou kunnen worden en voor wie relatietherapie niet nodig is. Mensen kunnen lichte relatieproblemen ervaren of de behoefte hebben aan verdieping in hun relatie. Deze training kun je ook volgen na enkele sessies relatietherapie. Deze EFT-training heeft als doel om de relatie verder te verdiepen en te ontwikkelen.

Het ‘Houd me Vast’ programma is ontwikkeld door Sue Johnson. Ze heeft haar programma gebaseerd op jarenlange observaties, waardoor ze meer zicht heeft gekregen op een krachtige en succesvolle relatietherapie: de EFT (Emotionally Focused Therapy).

Deze training wordt in groepsverband gegeven. Als je alleen met je eigen partner deze training wilt volgen, is het mogelijk om op ieder moment van het jaar te starten. In het intakegesprek kijken we waar je voorkeur naar uit gaat. De training wordt altijd gegeven in een weekend. De intensive kan op alle dagen van de week worden gepland.

We gebruiken verschillende soorten werkvormen, zoals een korte uitleg over de verschillende fasen van de training, hechting, hechtingsangsten, verbinding, pijnpunten die je mogelijk al eerder in je leven hebt opgelopen en over terugkerende patronen in jullie relatie. Ook laten we je fragmenten van een dvd zien en werk je aan opdrachten samen met je partner. De trainer zal de paren ondersteunen in hun proces.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Begrijpen van wat liefde en verbinding (hechting) is
 • Waar gaat het vaak mis?
 • Op zoek gaan naar het negatieve patroon
 • Opzoeken en vinden van de zere plekken uit de eigen geschiedenis
 • Het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden

 

Het resultaat van deze EFT-training is dat je met je partner je meer verbonden voelt en dat je weer een connectie met elkaar ervaart.

Deze training staat open voor iedereen die een liefdesrelatie heeft. Of je nu kort of lang samen bent, oud of jong bent, hoe je relatie er ook uit ziet en wat je geaardheid is: Het maakt niet uit. Iedereen kan aan deze training deelnemen.

De training wordt gegeven door Wasilie Janssen en Marco Schijf.

De kosten zijn € 675,00 per paar. Hiervoor krijg je:

 • Een uitgebreide intake- en kennismakingsgesprek (duur 75 minuten);
 • De training;
 • Het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson (één exemplaar per paar);
 • Een sessie relatiecoaching 1 maand na de training (follow-up). Deze sessie heeft de bedoeling om te kijken hoe het met jullie gaat na afloop van de training. Ook kunnen we kijken of jullie dan nog behoefte aan begeleiding hebben voor jullie relatie;
 • Twee keer een lunch (tijdens de trainingsdagen; dit is niet het geval bij wekelijkse bijeenkomsten);
 • Koffie, thee en frisdrank tijdens de training
 • Frisdrank, bier of wijn met hapjes na afloop van beide trainingsdagen

 

Voor de intensive geldt een ander tarief.

Aan deze training kan ieder paar deelnemen, ongeacht seksuele voorkeur of manier van leven. Als je als homoseksuele of lesbische koppel de behoefte hebt om in een groep deel te nemen met andere homoseksuele mannen en vrouwen, laat ons dit weten. Bij voldoende belangstelling kunnen wij deze training geven aan homoseksuele mannen en vrouwen.

 

Wij hebben de volgende trainingen gepland:

– Voorjaar 2017

– Homoseksuele koppels (mm/vv) die graag deel nemen aan de Houd me Vast training voor homoseksuele en lesbische koppels, kunnen zich opgeven via het  contactformulier, via 06 21563954 of onze contactpagina.

– Bij voldoende belangstelling voor een aparte groep voor paren die te maken hebben met transgenderproblematiek of transseksualiteit, starten wij een aparte relatietraining. Je kunt je opgeven via het contactformulier, via 06 11368222 of onze contactpagina.

– Meerdere keren per jaar start training Houd me Vast voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en hun partners. Dit is een Houd me Vast Plustraining, waarbij ook aandacht besteed wordt aan NAH-problematiek. Deze training geeft Marco Schijf samen met Sylvia Las. Locatie: Tilburg.